Arkeo Duvarı yazarları imza gününde okuyucularla buluştu
İZMİR – Gazete Duvar’ın kağıt üzerine basılan ilk içeriği olarak raflardaki yerini alan Arkeo Duvar’ın ikinci kitabı okurlarla buluştu. Gaziemir’deki İzmir Kitap Fuarı’nda Sakin Kitap standında bir araya gelen Arkeo Duvar yazarları Çiler Çilingiroğlu, Onur Zunal, Selim Martin, Fuat Yılmaz, Pınar Hasret Aytaçlar, Haluk Sağlamtimur ve Arkeo Duvar Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pehlivan, Arkeo’yu tanıttı. Okuyuculara duvar. İkinci kitabını imzaladı. Kitap fuarını ziyaret edenler imza gününe de yoğun ilgi gösterdi.
İmza standına gelenler arasında çoğunluğun arkeoloji bölümü akademisyenleri ve öğrencilerinin de bulunması dikkat çekti.
‘TÜM SOSYAL BÖLÜMLER İÇİN BAŞVURU KAYNAĞI’
Arkeo Duvarı yazarlarından Haluk Sağlamtimur, “Uzmanlar bir araya geldi ve böyle bir kitap ortaya çıktı. Okuyucudan da yoğun bir ilgi var. Her iki kitapta da oldukça uzmanlık gerektiren çok güzel makaleler yer alıyor. Bu dikkat çekiyor” dedi. öğrencilerin.”
Yazarlardan Çiler Çilingiroğlu, kitabın değerli bir kaynak olduğunun altını çizerek, “Böyle bir derginin yayımlanması Türkiye’de bir ilk. Ancak derginin tematik başlıklar altında toplanması ve kitap olarak ciltlenmesi de aynı zamanda önemli. Arkeoloji camiası için çok olumlu bir durum. Referans kaynağı olarak her zaman kütüphanemizde yer alıyor.” Elimizde tutabileceğimiz bir kitap. Bu nedenle hem öğrenciler hem akademisyenler hem de arkeolojiyle ilgilenen tüm sosyal bölümler için bir başvuru kaynağı olduğunu düşünüyorum. Tematik konulara da ayrılması çok faydalı. Konuların hepsi doğrudan günlük hayatımızla ilgili ama bu konular aynı zamanda arkeoloji açısından da ilk kez uzmanlar tarafından ele alınıyor. “Onlar tarafından değerlendirilir
Archeo Duvarı yazarı Selim Martin, arkeolojiyi insanlara sevdirmede basının önemine vurgu yaparak, “Dünyadaki kültürel mirasın belki de en büyük modülünün üzerinde oturuyoruz. Arkeolojiyle uğraşanlarla arkeolojiye emek verenleri uzlaştırmamız, bir araya getirmemiz lazım. arkeolojinin tüm kısıtlamalarıyla yaşamak zorundalar. Bu bir bilim, önemli bir meslek.” “Ama aynı zamanda tüm insanların tarihidir. Arkeolojiyi insanlara sevdirmede basına büyük görev düşüyor diye düşünüyorum. Gazete Duvar da iki yıl önce bu geziye çıkmış, değerli öğretmen ve yazarları bir araya getirmişti. Gezi devam edecek, “dedi.
‘KÜLTÜR YAYINLARINA DEVAM ETMEK ÖNEMLİ’
Gazete Duvarı Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar, Gazete Duvarı’nın kurulduğu günden bu yana kültür sanat yayıncılığına özel çaba sarf ettiğini belirterek, “Gazete Duvarı bir internet haber sitesidir ancak bizim her zaman özel üretimlerimiz olmuştur. kültür sanat alanında Arkeo Duvarı bu anlamda en değerli faaliyetlerimizden biri. E-dergi olarak yirminci sayımıza yaklaşıyoruz. Bu yeni kitapla birlikte basılı olarak ilk altı sayımızı da sunmuş olduk. Arkeoloji alanında böyle bir yayının günlük gazetecilik çalışmalarıyla devam ettirilebilmesi mutluluk verici. Giderek kısırlaşan Türkiye, “Zor koşullar altında devam eden kültürel yayıncılığa katkı sağlamaya devam edeceğiz, “dedi.