Dokuz Eylül’den Kiraz’a sağlık hizmeti
İZMİR (İGFA) –DEÜ’nün örnek projelere imza attığını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.
Rektör Hotar, kentin DEÜ’ye olan sevgisi ve desteğinin hizmetleri daha da hızlandırdığını belirterek, “Güzel ilçemizin gönlümüzdeki yeri çok ayrı. Biz sadece metropolde var olan bir üniversite değiliz. Aynı zamanda şehrin üniversitesi vizyonunu üstlenen, işbirliğine açık bir yükseköğretim kurumuyuz. İzmir’in ilk Veteriner Fakültesi’ni Kiraz’a kazandıran bir araştırma üniversitesi olarak, il sağlık müdürlüğümüz ve belediyemiz ile ortak yürüttüğümüz ‘Cana Hayat Projesi’ ile hayat bulan merkezin heyecanını yaşıyoruz. Bu hizmetlerin yapılmasında gerek halkımızın, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve faaliyetlerimizin desteği, gerekse öğretmen ve öğrencilerimizin istekliliği etkili olmuştur. Bu nedenle çok memnunuz, çok gururluyuz.”
Devlet üniversitesi olarak eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra vatandaşa kaliteli kamu hizmeti sunmayı da önemsediklerini kaydeden Rektör Hotar, “Buradaki hassasiyetimizin temeli aziz milletimize olan bağlılığımız ve hizmet gayretimizdir. bir araştırma üniversitesi olarak kurucu unsurlarımızın ve değerlerimizin sonunu sadece akademik çalışmalarla çizmiyoruz.Geleceğimizi topluma fayda sağlayacak proje ve yatırımlarda görüyoruz.Bu noktada kurumumuzun sahip olduğu kabiliyetlere değer veriyoruz. ülkemizin en değerli sağlık yatırımları ve bölgesel sağlık hizmetleri vermektedir.Rektörlük olarak vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini dikkate alırken; onların sorunlarını çözecek ve ihtiyaçlarına cevap verecek adımlar atmaya özen gösteriyoruz.”
KALP HASTALIKLARI RİSKLERİ TESPİT EDİLECEK
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Hotar, “Veteriner Fakültemiz bünyesinde kurduğumuz hayvan barınağını geçtiğimiz günlerde hizmete açtık. O gün yapılan törende bize iletilen bilgiler doğrultusunda ilçede kalp hastalıkları ve hipertansiyon açısından sağlık hizmetlerine ihtiyaç olduğu kanaatine vardık. Araştırma ve Uygulama Hastanemiz, Tıp Fakültemiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüz ile iletişime geçerek ön çalışmalara başladık. Kiraz Belediyemizin katkılarıyla bir işbirliği protokolü oluşturduk. Kirazlı hemşerilerimiz için güçlerimizi birleştirerek, orta ve ileri yaş grupları için kalp hastalıkları risklerini belirleyeceğiz; Tarama, teşhis ve tedavi süreçlerini kapsayan yeni bir işbirliği tabanı oluşturduk. Bu çalışmalar sonucunda Kiraz Devlet Hastanesi’nde Anjio Teşhis Ünitesi hayata geçirildi.”
İLK ETAPTA 650 VATANDAŞ FAYDALANACAK
Rektör Hotar, “Uzman hekimlerin kontrolünde gerçekleştirilecek bu merkezde 40-80 yaş arasındaki vatandaşlarımızın kalp damar risk profillerinin belirlenmesi ve hipertansiyon sıklığının belirlenmesine yönelik taramalar yapılacak” diyen Rektör Hotar, ve sözlerini şöyle sürdürdü: uzatacağız. Ülkemizin de yüksek riskli bir bölgede olduğu düşünüldüğünde bu çalışmanın bir gereklilik olduğunu görüyoruz.”