Ekonomi

Haliç Üniversitesi’nden lösemili çocuklara ziyaret

Haliç Üniversitesi ve Lösemili Çocuklar Vakfı’ndan oluşan ortak heyet, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında İstanbul’da farklı hastanelerde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre Haliç Üniversitesi ve Lösemili Çocuklar Vakfımız anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Lösemili Çocuklar Vakfı’nın desteği ve Haliç Üniversitesi’nin öğrenci kulüplerinden Gönüllüler Kulübü ile Kızılay Kulübü’nün ortak çalışmasıyla oluşturulan heyet, ilk olarak Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniği’ni ziyaret etti. oradaki çocuklarla buluştu.

Heyet daha sonra Çapa Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde lösemili çocuklara moral ziyaretinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine dikkat çekilen Haliç Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Fatma Özhan, 2-8 Kasım’da kutlanan Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle lösemili çocuklarla bir araya geldiklerini belirtti.

Özhan, “Lösemi günümüzde tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen erken tanının en etkili olduğu hastalıklardan biridir. Tedavi sürecindeki en önemli faktörlerden biri manevi ve psikolojik destektir. Bu açıdan çok önemlidir. Lösemili çocukların moral ve motivasyonunu yüksek tutmak. Biz de bu hastalıkla uğraşıyoruz.” “Mücadele eden çocuklarımızı ve ailelerini ziyaret ederek onlara moral ve destek vermek istedik.” açıklamayı yaptı.

“Küçük kalplerle her zaman dayanışma içinde olacağız”

Açıklamada, Lösemili Çocuklarımız Vakfı’nın konuya ilişkin mesajında, lösemi hastalığı konusunda toplumsal farkındalığı artırma misyonunun benimsendiği belirtildi.

Bu bağlamda lösemili çocukların yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek ve onlara yönelik sosyal desteği güçlendirmek amacıyla Türkiye’nin birçok yerinde farkındalık ve kanserden korunma bilincini artırmaya yönelik faaliyetler yürütüldüğü belirtilen bildiride, şu ifadelere yer verildi: dahil edildi:

“Bu misyon ışığında Lösemili Çocuklar Haftası’nda vakıf olarak Haliç Üniversitesi ile birlikte İstanbul’daki farklı hastanelerde tedavi gören çocuklarımıza moral ziyaretleri yaparak onların yaşam çabalarına destek verdiğimizi göstermek istedik. Kurulduğumuz günden bu yana söz verdiğimiz Lösemili Çocuklar Haftası vesilesiyle lösemili çocuklara destek olacağız.” Yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, onların ve ailelerinin güçlü çabalarında destek olmaya devam edeceğimizin altını çiziyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle daha çok hayata dokunmak, hayata sımsıkı tutunan çocuklarımıza umut olmak için çalışmalarımızı istikrarlı bir şekilde sürdürecek, lösemiyle mücadele eden minik yüreklerle her zaman dayanışma içinde olacağız. Biz de bu işin içerisinde olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu